Suroviny
Kuřecí křidélka dle počtu strávníků (já jich měla 6)
Na marinádu:
2 stroužky česneku v chilli (Kaufland)
1 PL vinné hořčice (viz POZN)
1 pomeranč - kůra i šťáva
Špetka Pařížského pepře (lze i obyčejný) – viz POZN.
Špetka kari koření
Čerstvé bylinky dle vlastního výběru (bazalka, libeček, saturejka, meduňka, pažitka…)
Trochu oleje
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme marinádu:
Bylinky rozetřeme v hmoždíři, nebo droboulince nasekáme. Pomeranč očistíme, nastrouháme kůru a šťávu vylisujeme. Okořeníme a zakápneme asi 1 PL oleje. Pečlivě prošleháme, případně dochutíme – já nesolila, ale kdo potřebuje, tak ano. Vložíme křidélka, pečlivě obalíme marinádou a necháme odležet ideálně přes noc.
Gril (já mám kompaktní) rozpálíme na nejvyšší stupeň, vložíme grilovací misku, potřeme lehounce olejem a vložíme na ni křidélka. Potřeme marinádou, grilujeme do zčervenání na 4. stupni. Dohromady to trvalo asi 40 minut, občas otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
Autor: spagetka