Suroviny
6 plátků krkovice – 2,5 cm silné
1 balení směs čerstvých bylin na grilování (rozmarýn, tymián, šalvěj, oregano)
olivový olej, hrubozrnná sůl
Postup přípravy receptu
Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře, zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet – nejméně 12 hodin. Nachystáme si grilovací pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut). Po opečení vložíme maso do alobalu – dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut. Následně rozbalíme – velmi opatrně, neboť maso pustí hodně šťávy. Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.
Autor: Colombo65