Suroviny
4 vepřové plátky
150 g plátkové anglické slaniny
1 balíček syrečků nebo romaduru
2 rajčáta
bylinky
sůl, pepř, kmín
+
hladká mouka + paprika
pepř
Postup přípravy receptu
Vepřové maso omyjeme, nakrojíme, rozevřeme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme. Sýr pokrájíme na plátky. Plátky slaniny rozložíme a položíme na ni pokrájené kousky sýrů, kousky rajčátek a bylinky. Slaninu se sýry, rajčátky a bylinkami přehneme a položíme na půlku každého plátku. Přes naplněnou část masa překlopíme druhou polovinu masa a okraje k sobe paličkou sklepneme. Naplněné maso slabě poprášíme hladkou moukou smíchanou se sypkou pálivou paprikou. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji na hlubší pánvi.
Kotlety přendáme na gril. Podléváme pivem. Podáváme kaší nebo s bramborem.
Autor: Ivana Černá