Suroviny
1 kg krůtích prsou
1 klobáska
20 dkg salám
2 malé cukety
2 větší červené cibule
1 kávová lžíce Vegety
1 kávová lžíce mleté sladké červené papriky
olej, kovové jehlice nebo špejle
Postup přípravy receptu
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmíchám Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne. Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky. Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí. Uvedené množství je na cca 6 jehel. Opékáme na otevřeném grilu nebo kameni, dokud není maso krásně opečeno, což záleží na intenzitě žáru našeho grilu. Podáváme s opečeným bramborem nebo chlebem.
Autor: Colombo65