Suroviny
Vysoká žebra od řezníka - 4kg
(né ty kosti na polívku co mají všude, žebra musí mít alespoň 1-2cm masa)
Lák na žebra:
voda
pepř
sůl
cukr
cibule
Marináda na žebra:
kmín
paprika
chilli
cukr
sůl
pepř
česnek
hořčičné semínko
olej
- vše by voko, prostě hustá marináda, kdo má raději pálivější ak více chilli atd...
BBQ omáčka
1 plechovka rajského protlaku, asi 15 dkg
3 lžíce hořčice
1 střední cibule na drobno
2 stroužky česneku, utřeného
0,5 litru vody
0,25 litru octa 5%
10 dkg cukru
10 dkg másla
3 lžíce červené papriky
1 lžička mletého hřebíčku nebo 3 hřebíčky
2 lžičky soli
2 lžičky pepře
Pivo
Postup přípravy receptu
Žebra uvařit v láku (20 minut)
Žebra marinovat (8-10 hodin)
Mezi tím uvařit BBG omáčku cca 1-1,5hod (opravdu dlouho, redukujeme aby byla hustá)
Žebra grilovat z obou stran, při posledním otočení silně potřít BBG omáčkou a tu na vysokém žáru do žeber zapéci.
BBG omáčku podávat i k žebrům, zapíjet pivem.
Autor: Kuba Uhlíř