10. 9. 2014   |   Recepty

Kubíkovy žebra

120 min

Střední

Suroviny

Vysoká žebra od řezníka - 4kg
(né ty kosti na polívku co mají všude, žebra musí mít alespoň 1-2cm masa)

Lák na žebra:
voda
pepř
sůl
cukr
cibule

Marináda na žebra:
kmín
paprika
chilli
cukr
sůl
pepř
česnek
hořčičné semínko
olej
- vše by voko, prostě hustá marináda, kdo má raději pálivější ak více chilli atd...

BBQ omáčka
1 plechovka rajského protlaku, asi 15 dkg
3 lžíce hořčice
1 střední cibule na drobno
2 stroužky česneku, utřeného
0,5 litru vody
0,25 litru octa 5%
10 dkg cukru
10 dkg másla
3 lžíce červené papriky
1 lžička mletého hřebíčku nebo 3 hřebíčky
2 lžičky soli
2 lžičky pepře

Pivo

Postup přípravy receptu

Žebra uvařit v láku (20 minut)
Žebra marinovat (8-10 hodin)
Mezi tím uvařit BBG omáčku cca 1-1,5hod (opravdu dlouho, redukujeme aby byla hustá)

Žebra grilovat z obou stran, při posledním otočení silně potřít BBG omáčkou a tu na vysokém žáru do žeber zapéci.

BBG omáčku podávat i k žebrům, zapíjet pivem.

Autor: Kuba Uhlíř

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz