Suroviny
1 kuře
olivový olej
Postup přípravy receptu
Kuře naporcujeme: odřízneme křídla, stehna rozpůlíme na dolní a horní část, prsa oddělíme od kosti a rozpůlíme. Skelet použijeme třeba na polévku.
Kuřecí křídla: osolíme, namočíme do olivového oleje a posypeme mletou paprikou a šalvějí.
Kuřecí paličky: osolíme, namočíme do olivového oleje, posypeme kari kořením a obalíme křenem.
Vrchní stehna: prošpikujeme slaninou, namočíme do olivového oleje, osolíme, opepříme a opaprikujeme.
Kuřecí prsa: pokapeme citronem, uděláme z boku otvor na nádivku a vložíme dovnitř dvě lžičky švestkových povidel, pokapeme sojovou omáčkou, případně dosolíme.
Vše necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu.
Při grilování obracíme a potíráme olejem. Grilujeme na mírnějším ohni asi 40 minut.
Autor: sidera