Suroviny
4 stehna kuřecí
Bylinky : / špetka kurkumy, pepř, rozmarýn, tymián, bazalka/
sůl, olivový olej
2 citrony nebo limetky
100 g slaniny
2 cibule
+ celá hlavička česneku
kmín
citronová kůra
jarní cibulka
Postup přípravy receptu
Nejdříve kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Ze dvou omytých citronů vymačkáme šťávu a pak z nich oloupeme kůru, kterou si zatím dáme stranou a připravíme si ji do misky.
Maso potřeme směsí z bylinek, soli a olivového oleje, kterou řádně ze všech stran vetřeme do masa. Uděláme pár zářezů u krajů stehen, kam vložíme slabounké kousky pokrájené slaniny / není nutné /, zasypeme vše zelenou natí z jarní cibulky nebo petrželkou a bylinkami a pak dáme na hodinu do chladu.
Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj vložíme kuře. Okolo kuřete poklademe i kůru z omytého a vymačkaného citronu, cibule, nakrájené na měsíčky a vložíme pro příjemné aroma rozpůlenou hlavičku česneku. / není nutné /. Grilujeme na program gril na 200 stupňů cca 30 minut .Podáváme s gratinovaným bramborem, hrášekem a jinou zeleninou.
Autor: Ivana Černá