Suroviny
1 kuře
Marináda: 1 palička česneku, 1 balíček grilovacího koření, 1PL sladké mleté papriky, sůl, olej
Postup přípravy receptu
V misce umícháme marinádu z utřeného česneku, grilovacího koření, sladké papriky a oleje, pokud se někomi zdá být málo slaná, záleží podle gril. koření, pak můžeme opatrně dosolit.
Celé kuře potřeme marinádou a dáme do lednice na uležení na několik dní, někdy stačí 1-2 dny.
Pak kuře uchytíme na grilovací tyč, rozděláme ohýnek, počkáme až se v ohništi vytvoří hodně žhavého a pak začneme grilovat, oheň nesmí příliš hořet, pro tyhle účely se nám nejvíce osvědčily grilovací brikety nebo dřevěné uhlí.
Občas kuře pomažeme zbylou marinádou. Kuře za stálého otáčení opékáme asi 2 hodiny, kontrolujeme vpichem vidličkou a dbáme na to, aby bylo maso udělané i u kosti.
Autor: ivulinka