Suroviny
1) Řízečky:
4 kuřecí stehenní řízky
marináda:
2 lžíce: olej, plnotučná hořčice, sójová omáčka
1 lžička zázvoru, soli, mletý pepř
1 lžíce medu
2 lžičky červené kari pasty
2) Barevný pekáček:
5 středních brambor
1 větší cibule
1 červená paprika
1 střední cuketa
100 g slaniny
olej (asi 2 lžíce), sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Maso:
Smícháme všechny suroviny marinády, přidáme kuřecí stehenní řízky, necháme den marinovat.
Druhý den dáme na rozpálený gril, grilujeme do zlatova, cca 20 minut z jedné, 15 minut z druhé strany.
Barevný pekáček:
Vše nakrájíme na kousky, smícháme s olejem, osolíme, opepříme.
Pečeme buď přímo v grilu v alobalu nebo klasicky v troubě v pekáčku (lepší) do měkka asi 45 minut.
Autor: sofie1973