Suroviny
Brusinková omáčka:
6 lžic brusinkového džemu
250 ml červeného vína
1 lžička sušené strouhané pomerančové kůry
špetka skořice
špetka drceného pepře
hnědý cukr podle chuti
pár kapek worchestrové omáčky
100 ml jablečného džusu
špetka soli
Marináda:
10 lžic oleje
10 lžic pomerančového džusu
3 lžíce worchestru
1 lžíce rajčatového protlaku
po 1,5 lžičce a tymiánu a sušeného česneku
1 kg kuřecího masa (prsní či stehenní řízky)
Postup přípravy receptu
Suroviny na marinádu smícháme v míse a důkladně v ní obalíme kuřecí maso. Naložíme na dvě hodiny. Poté (za potírání toutéž marinádou, která v misce zbyla po vyjmutí masa), kuře ogrilujeme.
Víno s brusinkami, skořicí, pepřem, cukrem a pomerančovou kůrou povaříme za stálého míchání asi pět minut. Pak ve studeném džusu rozmícháme solamyl, vlijeme do omáčky a přivedeme k varu. Osolíme a stáhneme z ohně. Podáváme teplou i studenou.
Autor: Daniela Svobodová