29. 8. 2014   |   Recepty

Kuřecí špíz s lilkem a žampiony

20 min

Nízká

Suroviny

300 g kuřecího prsa
1 menší lilek
4 menší žampiony
¼ masité papriky
koření“Aztécký poklad“/nemáme-li,postačí sůl,pepř a trochu mleté papriky
čtyřbarevný pepř z mlýnku“Kotányi“
sůl
olej
kovové delší jehly na špízy,nebo ve vodě namočené špejle

Postup přípravy receptu

Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15minut vypotit(pustit přebytečnou vodu).
Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout.
Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem.
Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky.
Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou.
Špízy klademe na rozehřátou a zlehka olejem potřenou grilvací pánev.Grilujeme z každé strany přibližně 5minut.

Autor: Drahomíra Kořínková

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz