Suroviny
400g kuřecích prsou
2 bílé jogurty
cibule
2 stroužky česneku
koření na kebab/gyros
mletá paprika sladká
čerstvá petržel nebo bazalka
sůl, pepř
špejle na špízy
trocha másla
Postup přípravy receptu
Nejprve si na noc naložíme maso do marinády. Marinádu vyrobíme z jednoho bílého jogurtu, koření na kebab (dostatek), trochy mleté papriky a já ještě dosoluji. Promícháme. Kuřecí prsa krájíme na dlouhé širší nudličky (po délce) a naložíme do připravené marinády.
Druhý den pak napichujeme na špejle. Proužky masa cikcak, mezi dávám cibuli, ale můžete použít i papriku, žampiony, atd... V ideálním případě grilujeme, já pekla v troubě. Před koncem pečení (grilování) pomašlujeme máslem.
Na jogurtový dip smícháme bílý jogurt s čerstvou petrželkou nebo bazalkou, utřenými stroužky česneku, solí a pepřem. Dip je lepší udělat dřív a nechat v lednici promísit chutě.
Dobrou chuť :-)
Autor: HelgaHedus