19. 8. 2014   |   Recepty

Kuřecí stehna a vepřové kotlety na grilu se špenátovo-paprikovým pestem

30 min

Střední

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 vepřové kotlety
máslo, vývar
1 cuketa

Pesto:

olivový olej
120 g baby špenátu
citronová šťáva z jednoho citronu
3-4 stroužky česneku
1 velká oranžová paprika
koriandr
sůl, pepř

Postup přípravy receptu


Baby špenát zbavíme stonků, lístečky špenátu přelijeme horkou vodou. Papriku omyjeme, nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
Všechny tyto suroviny vložíme do nožového mixéru ( robotu )a rozmixujeme do hladké a jemné konzistence. Přidáme sůl, pepř, hrst koriandru, citronovou šťávu, a olivový olej.

Kuchyňsky upravená stehna a kotlety potřeme tímto jemným barevným pestem a dáme na chvíli do chladu.Cuketu omyjeme, pokrájíme na kolečka a necháme vypotit.
Takto upravená stehna a kotlety dáme zapéci na plech pod gril na 200 stupňů. Pečeme pomalu cca 20 minut. Stehna po této době obrátíme společně s kotletkami. Ke konci pečení poklademe obě masa ještě plátky másla. Pečeme pod grilem pěkně dozlatova a dokřupava. Nakonec přidáme na plech k masu i pokrájené cukety, které jsme také potřeli špenátovým pestem. Kuře i kotlety mají chuť pečeného masíčka s česnekem a se špenátem a krásně a vábně voní. Podáváme s pečeným bramborem nebo s hranolkami.


Poznámka

Vše dál upravíme i podle sebe, můžeme i okořenit zelenou chiili papričkou, ale není to nutné.

Autor: Ivana Černá

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz