31. 8. 2014   |   Recepty

Lilek grilovaný s rajčatovým pestem a mozzarellou

60 min

Střední

Suroviny

200 g rajčatového pesta
1 stroužek česneku
100 g mozzarelly
100 g goudy
tymián, sůl, pepř
1 středně velká nasekaná červená cibule
olivový olej, asi dvě lžíce

Postup přípravy receptu

Lilek rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, aby vznikla centimetrová skořepinka a vnitřek osolíme. Po hodině z něj slijeme šťávu, kterou pustil, opláchneme jej a osušíme. Vnitřek vymažeme olejem a grilujeme 30 minut.

V misce smícháme rajčatové pesto se smetanou, stroužkem česneku, cibulí, pepřem, solí, tymiánem a nastrouhanou mozzarellou a goudou. Směs vložíme do lilkové misky a pomalu grilujeme ještě asi 20 minut.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz