Suroviny
filet lososa 500
sůl
pepř
olivový olej
cedrové prkénko (zakoupíte v obchodech s grilovacími potřebami)
Postup přípravy receptu
Cedrové prkénko umístěte např. na hluboký plech na pečení, zalijte ho vodou a ponechte cca 4hod. Poté vodu vylijte. Z lososa odstraňte kůži. Stranu kde byla kůže lehce potřete olivovým olejem, osolte a posypte čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položte lososa na prkénko a postup opakujte i z druhé strany. Gril připravte na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístěte doprostřed roštu. Losos je hotový za 30-40 minut při teplotě 200-220 stupňů. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni a chutná opravdu výborně.
Autor: Tomas Dytrych