Suroviny
3 celé nekuchané mražené makrely,
1 balíček Grilovacího koření od Vitany,
máslo,
olej
Postup přípravy receptu
Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmražené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu. Tělo makrely rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme plát, který posypeme grilovacím kořením, můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu. Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc.
V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme pláty makrel - kůží dolů, na každý plát ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu, hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Autor: ivulinka