Suroviny
450 g telecí plece – 2 plátky
Na marinádu:
2 kulaté chilli papričky (červená a zelená) – zbavené semínek a nakrájené na drobno
2 PL mexické pikantní hořčice
Silnější plátek cibule nakrájený na drobno
Špetka černého pepře, soli
Čerstvý rozmarýn, bazalka petrželka
3 dcl červeného suchého vína
Trocha oleje, alobal
Postup přípravy receptu
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem marinády odležet přes noc.
Alobal potřeme olejem. Plátky pak přeložíme jakoby do závitku a vložíme na alobal. Ještě pocákáme marinádou a pevně zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme po každé straně 30 minut.
Po hodině necháme maso 5 minut odpočinout a opatrně rozbalíme balíček. Závitky ještě vložíme bez obalu na gril a ogrilujeme na mřížce po každé straně cca 2 minuty, přičemž potíráme marinádou.
Servírujeme s jakkoli upravenými brambory.
Maso je náramně šťavnaté a voní po použitých surovinách
Dobu přípravy počítám bez odležení masa.
Autor: ladka staffen