24. 8. 2014   |   Recepty

Marinované švestky na grilu

30 min

Nízká

Suroviny

12 zralých švestek
20 kusů koření hřebíček
20 jednotlivých kousků badyánů (z hvězdiček odlomených)
Citronová kůra
2 PL medu
Cca 3 dcl suchého červeného vína (Merlot)

Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.
Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.
Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 15 - 20 minut.
Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.

Autor: ladka staffen

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz