24. 8. 2014   |   Recepty

Minutková kachní prsa

10 min

Nízká

Suroviny

2 ks kachních prsou s kůží
pepř čtyř barev – čerstvě mletý
mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá

Postup přípravy receptu

Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa opeříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme čerstvě mletou mořskou solí. Okořeněná a nasolená prsa vložíme kůží na silně rozpálenou grilovací pánev a opékáme cca 7 minut. Následně po opečení ze strany kůže do křupava otočíme prsa a opékáme přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle. Takto opečená kachní prsa uchováme v teple a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou. Mezitím si do vypečeného kachního sádla vložíme uvařené brambory překrájené na poloviny a zprudka opékáme. Po chvilce osolíme a posypeme najemno nasekaným čerstvým rozmarýnem a společně po promíchání ještě opékáme do zlatavé barvy. Kachní prsa dle přání strávníků buďto servírujeme jen šikmo překrojená, nebo nakrájená na tenké plátky (dámská verze). Vhodnou přílohou jsou uvedené opékané rozmarýnové brambory a brusinko-rybízový dip vyrobený smícháním dílu brusinkového džemu se stejným dílem rybízového kompotu.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz