Suroviny
na marinadu na 10 ks kurecich palicek (spodni stehna):
1 lzicka kari
1 lzicka mlete cervene papriky
1 lzice harissa pasty
2 lzice sojove omacky
2 lzice sladke sojove omacky
2 lzice BBQ omacky
1 lzice dijon horcice
2 prolisovane strouzky cesneku
stava z 1/2 citronu
olivovy olej
na 1 kg mleteho hoveziho masa:
1 nadrobno nakrajena cibule
1 lzicka mleteho noveho koreni
1 lzicka mlete sladke papriky
1 lzice harissa pasty
1/2 lzicky skorice
1 lzice sojove omacky
1 lzice worchester omacky
hrst nadrobno nasekane hladkoliste petrzelky
hrst nadrobno nasekaneho cerstveho koriandru
sul
pepr
na 1 kg kurecich jater:
2 lzice teriyaki omacky
hrst nadrobno nasekane cerstve majoranky
pepr
ostra omacka:
6 lzic rajskeho protlaku
6 lzic harissa pasty
velkou hrst nasekaneho cerstveho koriandru
trocha nadrobno nakrajene cervene cibule
sul
pepr
olivovy olej
(vsechny suroviny smichame)
Postup přípravy receptu
Ingredience na marinadu smichame, pridame ocistena a osusena kureci stehna, promichame a nechame v chladu cca 4 hodiny marinovat.
Mlete maso promichame se vsemi surovinami, pridame trochu vody a rukou dobre propracujeme. Nechame v chladu odlezet. Pokud chceme maso vice aromatictejsi, nahradime cast hoveziho masa skopovym mletym masem.
Kureci jatra dobre ocistime, pridame teriyaki omacku, majoranku, pepr, promichame a nechame v chladu odlezet.
Minimalne hodinu pred grilovanim vyndame nalozena masa z lednice, aby ziskala pokojovou teplotu. Z mleteho masa rukou tvarujeme male placicky, ktere grilujeme na mrizce na kebab.
Podavame s ostrou omackou a zeleninovymi salaty.
Autor: aisha