14. 8. 2014   |   Recepty

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Suroviny

600g hovězího mletého masa
2 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce worcesterské omáčky
1 vejce
1 hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
4 hamburgerové housky
4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
4 lžíce tatarské omáčky
1-2 červené cibule
8 plátků rajčat

Postup přípravy receptu

Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.
Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.

Autor: MishkaCZ

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz