Suroviny
Opilé broskve s kokosovou drobenkou
2 pevné, ale zralé broskve
asi 3 lžíce malin nebo ostružin
4 lžičky kokosu
2 kávová lžičky kokosového likéru
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce cukru (ne moučkového)
2 lžíce másla
1 lžíce strouhaného kokosu
200 g zakysané smetany, moučkový cukr podle chuti
Postup přípravy receptu
Broskve omyjeme, osušíme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku. Na dno každé nasypeme po lžičce kokosu, lžíci ovoce a pokapeme je likérem. Navrch nasypeme trochu drobenky.
Grilujeme pozvolna (vrchní gril cca 150°C, ne přímo pod zrdojem tepla) do zezlátnutí drobenky. Podáváme ihned se zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s moučkovým cukrem.
Autor: Daniela Svobodová