Suroviny
2 nakyslá jablka
meloun Galia
2 pevné zralé hrušky
moučkový cukr
2 lžíce másla
Sýrová směs:
200 g sýra ricotta
50 g nastrouhané Fetty
2 -3 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
případně špetička soli
pomerančová šťáva
toastový chléb nebo ciabatta
Postup přípravy receptu
Sýry smícháme v misce, přidáme zkysanou smetanu a malinko osolíme. Pak zakepeme trochou pomerančové šťávy.
Ovoce nakrájíme na trojúhelníky o velikosti soust. Každý kousek obalíme v moučkovém cukru a ogrilujeme na středním ohni (na trošce másle). Ogrilujeme i pečivo.
Na toasty klademe několik kávových lžiček sýrové směsi a navrch grilované ovoce. Ihned podáváme.
Autor: Daniela Svobodová