28. 8. 2014   |   Recepty

Panenka v jogurtové marinádě s uzenou paprikou a česnekem

20 min

Nízká

Suroviny

16 plátků vepřové panenky (o síle asi 2,5 cm)
150 g tučného bílého jogurtu
čerstvě mletý černý pepř
1 lžička uzené papriky
2 lžičky sušeného česneku
špetka cayenského pepře

Postup přípravy receptu

V misce, která má víčko, smícháme jogurt s mletým pepřem, sušeným česnekem, uzenou paprikou a cayenským pepřem. Zavřeme a uložíme do chladna alespoň na 12 hodin.

Maso z vepřové panenky lehounce naklepeme hřbetem ruky a naložíme do marinády tak, aby byla obalená ze všech stran.

Vepřovou panenku pak grilujeme na pomaštěném grilu z obou stran tak, aby střed zůstal růžový. Podáváme s bylinkovým dipem nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz