29. 8. 2014   |   Recepty

Petrželkové bramborové placičky

40 min

Nízká

Suroviny

6 středně velkých uvařených brambor
6 lžic smetany ke šlehání
6 lžiček majonézy
pepř, sůl
2 lžíce nasekané petrželky
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

Brambory (je jedno, zda je uvaříme na loupačku nebo klasicky oloupané) najemno nastrouháme.

Smícháme je se solí, pepřem, mletým kmínem a nadrobno nasekanou petrželkovou natí. Pak přidáváme smetanu s majonézou. Každé brambory "pijí" jinak, množství smetany je proto spíše orientační, a může se stát, že nakonec použijete o lžíci smetany méně nebo více.

Až bude bramborové těso tak husté, že z něj půjde vytvořit placička, ogrilujte ji nasucho (případně na malém množství tuku) na rovné žulové nebo lávové desce z obou stran dozlatova. Placičky jsou křehké, obracejte proto opatrně!

Podáváme ke grilovanému masu nebo samotné s ochucenou zakysanou smetanou.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz