Suroviny
6 středně velkých uvařených brambor
6 lžic smetany ke šlehání
6 lžiček majonézy
pepř, sůl
2 lžíce nasekané petrželky
špetka mletého kmínu
Postup přípravy receptu
Brambory (je jedno, zda je uvaříme na loupačku nebo klasicky oloupané) najemno nastrouháme.
Smícháme je se solí, pepřem, mletým kmínem a nadrobno nasekanou petrželkovou natí. Pak přidáváme smetanu s majonézou. Každé brambory "pijí" jinak, množství smetany je proto spíše orientační, a může se stát, že nakonec použijete o lžíci smetany méně nebo více.
Až bude bramborové těso tak husté, že z něj půjde vytvořit placička, ogrilujte ji nasucho (případně na malém množství tuku) na rovné žulové nebo lávové desce z obou stran dozlatova. Placičky jsou křehké, obracejte proto opatrně!
Podáváme ke grilovanému masu nebo samotné s ochucenou zakysanou smetanou.
Autor: Daniela Svobodová