Suroviny
4 červené kapie
1 palice česneku
1PL olivového oleje
sůl,pepř
100g másla
celozrnné rohlíky nebo bagety
zelená petrželka
klobása chorizo
ančovičky (řezy)
Postup přípravy receptu
Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se naspálil). Potom zeleninu vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli zapařit. Z jedné půlky česneku vyloupneme měkké stroužky, rozetřeme je s trochou soli a smícháme se změklým máslem.
Papriky sloupneme, nakrájíme na proužky a dáme do mísy. Přidáme lžíci olivového oleje a osolíme. Chorizo nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava, stejně tak nakrájené rohlíky či bagety. Opečenou klobásu přidáme do paprikové směsi, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a promícháme. Opečené plátky rohlíků potřeme česnekovým máslem, poklademe paprikovou směsí a navrch položíme ančovičku. Zbylé stroužky grilovaného česneku můžeme přikusovat...
Autor: Danča