22. 8. 2014   |   Recepty

Pivní burgr se švestkami

30 min

Nízká

Suroviny

0,5kg mletého masa (vepřové a hovězí v poměru 2:1)
200ml piva "Bernard švestka"
10ks sušených švestek
sůl
pepř
1PL worchestru
1 nasekaná chilli paprička
1PL somalylu
hrstička čerstvé strouhanky

Postup přípravy receptu

Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota. Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet. Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme. Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.

Autor: Danča

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz