Suroviny
400 g kuřecího Junioru/celá štanglička
200 ml světlého piva
1 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
3 prolisované stroužky česneku
2 bílé tenkostěnné papriky
Postup přípravy receptu
Papriky rozkrojíme, očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky.
V uzavíratelné krabičce dobře rozmícháme pivo společně s olejem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
Salám sloupneme a v polovině štangličky přepůlíme. Každou půlku nakrájíme na silnější plátky.
Na dno krabičky s pivní marinádou rozložíme jednu nakrájenou papriku a poklademe polovinou plátků salámu.
Zasypeme druhou nakrájenou paprikou, poklademe zbylou polovinou salámu a krabičku uzavřeme.
Dáme do lednice na 6-24hodin(podle času) marinovat.
Poté grilujeme z každé strany 3minuty.
Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Autor: Drahomíra Kořínková