Suroviny
10 velkých brambor
200 g umletého kůtího masa
1 kelímek zakysané smetany / nebo bílého jogurtu /
2 - 3 malé cibule
¼ lžičky chilli papriček / když jsou uzené chilli, tak je to nejlepší /
rostlinný olej
rozmarýn /tymián / nebo jiné bylinky
sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Brambory omyjeme, osušíme a dáme na gril velikosti brambor. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme vršky brambor. Vnitřek vydlabeme malou lžičkou /necháme asi 1,5 cm silnou stěnu /.
Vydlabané vnitřky brambor nakrájíme na malé kousky.
Cibulky oloupeme, pokrájíme na malé nudličky. Na pánvi nebo v kastrolu rozhřejeme 2 lžíce oleje a cibuli v něm necháme jen zesklovatět.
K cibuli přidáme umleté krůtí maso nebo pokrájené klobásky, nadrobno pokrájené kousky rozmarýnu a restujeme. Přidáme vydlabané bramborové kousky, lehce orestujeme a touto směsí plníme vydlabané brambory.
Takto připravené brambory rozložíme na grilovací tácek a grilujeme. Když jsou brambory dozlatova ugrilované, tak zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, s ¼ lžičky chilli papriček /uzených / a přelijeme ji brambory.
Autor: Ivana Černá