20. 8. 2014   |   Recepty

Plzeňské soudečky

30 min

Střední

Suroviny

10 plátků anglické slaniny (nebo jiné - musí to být velké obdélníky)
250 g kyselého zelí
3 stroužky propasírovaného česneku
1 lžička mleté sladké (nebo i pálivé) červené papriky
špetka mletého pepře
sůl
3 lžičky koření Cikánská směs (může být i jiné, např. grilovací)
cibule
trošku oleje

Postup přípravy receptu

Kyselé zelí překrájíme na krátké nudličky a spaříme horkou vodou. Zcedíme a vyždímáme. Pak vmícháme 2 plátky slaniny nakrájené na kostičky a všechny ostatní ingredience a dobře promícháme.

Dva plátky slaniny na sebe svou polovinou položíme, aby vnikly 3 delší "šály" a do každé zatočíme 1/3 zelí. Aby se nám soudečky nerozmotaly, tak z každé strany navlečeme "obruč" z kolečka cibule (nebo stačí místo toho spíchnout párátkem).

Lávový nebo terakotový gril lehce potřeme olejem a zvolna ze všech stran opékáme. Ze slaniny se vypeče voňavý tuk, na kterém můžeme opéct brambory nebo si je dát jen tak s chlebem.

Autor: Olga Štenglová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz