28. 8. 2014   |   Recepty

Rebarborové chutney

40 min

Nízká

Suroviny

500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm)
2 lžíce hořčičných semínek
3 lžíce sušených brusinek
špetka soli
3 lžíce balzamikového octa
5 lžic třtinového cukru
1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý)
5 kousků hřebíčku
1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu

Postup přípravy receptu

Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut).

Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.

Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Skladujeme při nižších teplotách.

Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.

Můžeme přidat i hrozinky, sezamové semínko, ale i stroužek česneku nakrájený na slabé plátky.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz