Suroviny
2 ks hermelínu na vaření
2 jarní cibulky s natí
4 plátky alpské šunky
olej, majonéza/tatarka
Postup přípravy receptu
Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby nám na něm lépe držela alpská šunka. Po potření hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva). Rozpálíme si grilovací pánev nebo gril a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme. Opékáme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany. Na talíř si nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové „lůžko“ položíme zlatavě orestované hermelíny se šunkou. Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.
Autor: Colombo65