Suroviny
3 papriky (červená, žlutá, zelená)
Na zálivku:
šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžíce olivového oleje
3 rozmačkané stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
kdo chce může dát trochu cukru
Postup přípravy receptu
Papriky omyjeme, osušíme, rozkrojíme a vyjmeme jádřinec. Dáme na plech, vložíme do trouby a necháme grilovat. Na paprikách se dělají černé puchýře. Grilované papriky dáme do sáčku a necháme zapařit, aby se lépe loupaly.
Do misky dáme olej, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a bylinky a pořádně promícháme.
Z paprik sundáme šlupku, nakrájíme a dáme do misky k zálivce, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme v chladu uležet.
Autor: suslajda