Suroviny
1 kuřecí prso nakrájené na proužky 3cm silné
½ skleničky sušených rajčat v oleji/celá sklenka=285g
½ mladé cukety nakrájené na 2cm silné půlměsíčky
1 lžička sušeného česneku
1 hrnek uvařené těstoviny“Tarhoňa“/1hrnek=200ml
1 lžíce nakrájené zelené petrželky
3 lžíce nahrubo nastrouhaného tvrdšího sýra
Postup přípravy receptu
Do nádobky dáme olej ze sušených rajčat, přidáme česnek, promícháme a přidáme nakrájené maso, cuketu a sušená rajčata. Vše zlehka promícháme, uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6hodin do lednice.
Poté na dobře rozehřáté grilovací pánvi grilujme-maso a cuketu z každé strany 5minut, rajčata 3minuty z každé strany.
Poté nakrájíme na sousta a v míse promícháme s tarhoňou a petrželkou.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
----------------------------
Do osolené, vroucí vody na vaření tarhoni, můžeme pro hezkou žlutou barvu přidat na špičku lžičky koření kurkuma.
Autor: Drahomíra Kořínková