23. 8. 2014   |   Recepty

Salát z grilovaných cuket

25 min

Nízká

Suroviny

2 mladé cukety
Marináda:
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1 lžička medu
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce bílého vína

Zálivka na ogrilované cukety:
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
čerstvé oregano, tymián a bazalka
kousek chilli papričky

Postup přípravy receptu

Z cukety nakrájíme co nejtenčí dlouhé plátky. Olej smícháme s jedním stroužkem rozetřeného česneku, medem a bílým vínem, marinádou přelijeme cukety a uložíme asi na dvě hodiny do chladna. Za potírání zbytkem marinády pak cuketu ogrilujeme.

Bylinky i papričku nasekáme a přidáme k nim druhý stroužek rozetřeného česneku, pár kapek bílého vinného octa, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Znovu zamícháme a touto zálivkou přelijeme ještě teplé cukety. Podáváme s pečivem.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz