22. 8. 2014 | Recepty
Salát z grilovaných žampionů, řepy, cibule a cukety, s pikantním dipem
25 min
Nízká
Suroviny
2 červené řepy nakrájené na tenčí pátky
1 cuketa nakrájená stejně jako řepa
8 malých žampionů nakrájených na čtvtky
4 menší cibule nakrájené na čtvrtky
200 ml husté créme fresh (nebo tučné zakysané smetany)
3 lžíce vlašských ořechů
1 lžíce sezamových semínek
sůl
bílý pepř
olej
citronová šťáva
2 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu
trocha olivového oleje na konec
Postup přípravy receptu
Zeleninu ogrilujeme na trošce oleje. Na suché pánvi opečeme nejprve nahrubo nasekané vlašské ořechy, až začnou vonět. Totéž pak uděláme se sezamovými semínky.
Nasekáme si najemno dvě vrchovaté lžíce již vychladlé ogrilované řepy, přidáme k ní 2 lžičky křenu, pár kapek citronu, bílý pepř a sůl. Vše lehce smícháme s créme fresh.
Na talíř naskládáme zeleninu, osolíme ji, opepříme a zakápneme lehce olivovým olejem a citronovou šťávou. Podáváme s vychlazeným křenovo-řepným dipem, posypané opraženými sezamovými semínky a ořechy.
Autor: Daniela Svobodová