Suroviny
500 kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky) nakrájeného na dlouhé proužky nebo kousky cca 6x6 cm
12 žampionů nakrájených na poloviny nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké)
Marináda:
1 dl oleje
5 lžiček třtinového cukru
1 dl pomerančového džusu
1 lžička sušené a rozdrcené pomerančové kůry
asi 4 lžičky na suché pánvi lehce opražených sezamových semínek
bílý pepř, sůl
Postup přípravy receptu
Maso očistíme, osušíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili pečlivým smícháním všech surovin kromě soli.
Maso necháme hodinu rozležet, pak je na 15 minut vyjmeme z lednice a ogrilujeme na trošce oleje. Stejně tak opečeme i žampiony, které předem potřeme olejem a lehce osolíme. Maso i nakonec na talíři lehce osolíme.
Podáváme s jakýmkoli pečivem nebo s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem. Výborné je i ovocné nebo cibulové chutney.
Autor: Daniela Svobodová