25. 8. 2014   |   Recepty

Sezamové kuřecí kousky v pomerančové marinádě

90 min

Nízká

Suroviny

500 kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky) nakrájeného na dlouhé proužky nebo kousky cca 6x6 cm
12 žampionů nakrájených na poloviny nebo čtvrtky (podle toho, jak jsou velké)

Marináda:
1 dl oleje
5 lžiček třtinového cukru
1 dl pomerančového džusu
1 lžička sušené a rozdrcené pomerančové kůry
asi 4 lžičky na suché pánvi lehce opražených sezamových semínek
bílý pepř, sůl

Postup přípravy receptu

Maso očistíme, osušíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili pečlivým smícháním všech surovin kromě soli.

Maso necháme hodinu rozležet, pak je na 15 minut vyjmeme z lednice a ogrilujeme na trošce oleje. Stejně tak opečeme i žampiony, které předem potřeme olejem a lehce osolíme. Maso i nakonec na talíři lehce osolíme.

Podáváme s jakýmkoli pečivem nebo s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem. Výborné je i ovocné nebo cibulové chutney.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz