31. 8. 2014   |   Recepty

Slaninové dukáty

15 min

Nízká

Suroviny

6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
olivový olej
6 plátků uzené slaniny

Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru. Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Na grilovací pánev, nebo gril vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Příloha vařené brambory nebo čerstvě upečený chléb.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz