24. 8. 2014   |   Recepty

Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou

10 min

Nízká

Suroviny

340g hovězí kulaté plece – Chuck Tender US (fy. Moje maso)
kořenící mlýnek Kotányi- Birdseye Chilli se solí
zelené fazolky, slanina
hrubozrnná mořská sůl, olej

Postup přípravy receptu

Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 5 minut. Po této době je steak krásně růžový. Steak vyjmeme z pánve a dáme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. Před podáváním steaky osolíme hrubozrnnou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou zelené fazolky, které krátce orestujeme na opečené libové slanině s jedním stroužkem česneku.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz