14. 8. 2014   |   Recepty

Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem

25 min

Suroviny

800g jihoamerického Striploinu, 400g žampionu, 100g uzrálého sýra(NIVA), 200g uzeného boku na plátky, sůl, pepř, rozmarýn, olivový olej

Postup přípravy receptu

Maso s blánou a částí tuku nakrájíme přes vlákna na pěkné steaky, jemně je pěstí poklepeme. Steaky by měly být v průměru 2 až 3 cm vysoké.
Steaky okořeníme čerstvě mletým pepřem a větvičkou rozmarýnu, lehce potřeme olivovým olejem.
Do vařící vody dáme oloupané a nožiček zbavené žampiony a necháme 2 minuty spařit. Po vyjmutí je vhodíme do vody s ledem. Schladlé žampiony plníme sýrem a balíme do uzeného boku.
Na gril s přímým ohněm položíme steaky a pečeme z každé strany 4-6 minut pro středně propečené, pro úplné propečení necháme 2-3 minuty déle.
Zabalené žampiony grilujeme zároveň s masem. Na žampiony položíme hotový steak, posypeme ho maldonskou solí a podlijeme omáčkou demi-glace.

Autor: Jakub Novak

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz