29. 8. 2014   |   Recepty

Steak z vepřové panenky

15 min

Nízká

Suroviny

3 steaky z vepřové panenky (150-200g/ks)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř čtyř barev
olivový olej
Lopenická slanina
cibule žlutá a červená
brambory

Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Na grilovací pánev si dáme opéct tři plátky Lopenické slaniny do křupava. Po opečení slaninu dáme bokem. Na grilovací pánev, kde nám zůstal slaninový výpek – tedy dostatek tuku pro opečení steaků, vložíme všechny tři steaky a opékáme z každé strany cca 3 - 5 minut (dle požadované propečenosti steaku). Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Vhodnou přílohou jsou brambory. Při servírování brambory přelijeme domácí tatarkou (majonéza, kyselá okurka, červená cibule, hořčice, sůl, pepř) a křupavým plátkem opečené Lopenické slaniny.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz