Suroviny
Zelená:
2 hrsti rukoly
asi 2 lžíce olivového oleje
citronovoá šťáva
sůl, pepř
Červená:
4 grilovaná rajčata zbavená slupky
2 stroužky ve slupce grilovaného česneku
1 malá grilovaná cibule
3 lístky bazalky, pár lístků oregana
sůl, pepř
lžička až dvě krémového bílého balsamica (nebo o něco méně vinného octa)
Bílá:
150 ml smetany ke šlehání ušlehané dotuha
sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu
Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.
Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.
Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem.
Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm
Autor: Daniela Svobodová