22. 8. 2014   |   Recepty

Tuňák steak

10 min

Nízká

Suroviny

2 ks 150 g steaků z tuňáka
mražené bramborové hranoly
barevný pepř – nejlépe v mlýnku
oříšek másla, sůl, olivový olej

Postup přípravy receptu

Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut. Na grilovací pánev dáme rozpálit velmi malou trochu oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme oříšek másla a dále již postupujeme dle námi požadovaného stupně propečení. Po opečení steaky necháme ještě cca 3-5 minut odpočinout a podáváme.

Autor: Colombo65

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz