Suroviny
600 g vepřových jater
¾ hrnku solamylu
250 ml mléka
1 vejce
2 lžičky Kayenského pepře
1 lžička sojové omáčky a 1 lžička worcesteru
pepř
sůl
150 g slaniny
provensálské koření
olivový olej( lžička)
je palačinkové těsto
Postup přípravy receptu
Na těstíčko si v misce smícháme hladkou mouku s Kayenským pepřem a se sojovou omáčkou, přidáme mléko, nahrubo nastrouhanou slaninu. / z lednice ztuhlou/, provensálské koření, 2 vejce, 1 lžičku oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.
Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky. Takto připravená játra namáčíme v těstíčku, dáváme na grilovací tácek na gril.
Grilujeme dozlatova a do propečení.
Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem.
Autor: Ivana Černá