Suroviny
600 g vepřového masa (kotlety, panenka, krkovička)
1 lžíce olivového oleje
8 kousků sušených, v oleji naložených rajčat
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 dl červeného vína
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky nasekané čerstvé bazalky
sůl, pepř
1 lžička studeného másla
Marináda:
6 lžic oleje z naložených sušených rajčat
6 lžic červeného vína
3 lžičky sušeného česneku
kayenský pepř
Postup přípravy receptu
Suroviny na marinádu smícháme v misce a potřeme jimi maso. Nechme odležet nejméně 4 oidny v chladu. Hodinu před samotným grilovanáním maso vyjmeme z lednice. Pak je ogrilujeme z obou stran a uložíme do tepla.
Omáčka:
Sušená rajčata nakrájíme na drobno a opečeme na obou olejích asi 5 minut. Pak přidáme víno, necháme je odpařit, osolíme, opepříme a přilijeme smetanu. Redukujeme, dokud směs nezhoustne, stáhneme, zjemníme lžičkou másla a přidáme bazalku a omáčkou přeléváme grilované maso.
Autor: Daniela Svobodová