31. 8. 2014   |   Recepty

Zelenina, klobása a brambory s čubricou, zapečené s vejci

30 min

Nízká

Suroviny



2 papriky nakrájené na proužky
2 velké cibule nakrájené na půlměsíčky
2 klobásy
100 g anglické slaniny nakrájené na špalíčky
4 velké brambory uvařené téměř doměkka, nakrájené na menší kousky
1,5 lžičky kořenicí směsi - čubrice
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky tymiánu
3 rozšlehaná vejce
2 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeniny. Grilujeme pod vrchním grilem nastaveném na střední stupeň asi 20 minut, občas promícháme.

Pak posypeme kořením, opět opatrně zamícháme a zalijeme osolenými vajíčky.

Gril stáhneme na minimum a když vejce ztuhnou, podáváme se zeleninovým salátem, hořčicí apod.

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz