Suroviny
800 g rybky - zlatý pstruh
bylinky ( kerblík, petrželka, kopr) mořská hrubá sůl, pepř, celý kmín, olivový olej
100 g parmské šunky nebo zauzené slaniny, šťáva z jednoho citronu
zeleninka na špízy podle každého ( cuketa, cherry rajčátka, cibule, paprika)
Postup přípravy receptu
Vykuchanou rybku jsem vymyla a osušila, osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou. Zakápla jsem ji olivovým olejem a dala dochladu. Druhý den jsem do bříška pstruha vložila kousky parmské šunky, zasypala jsem bříško rybky okapanými a nasekanými bylinkami a celou rybku jsem posypala hrubou mořskou solí a kmínem. Na rybce jsem udělala pár zářezů. Mezitím jsem si připravila pár špízů s cukety, paprik, cibule a cherry rajčátek. Vložila jsem je na grilovací tácek vedle pstruhů a grilovala jsem pstruha z každé strany cca 6 minut. Podávala jsem s opečeným bramborem.
Poznámka
Maso pstruha bylo růžové, jako z lososa a musím říci, že bylo moc moc dobré a chtělo by to zkusit zase jindy.
Autor: Ivana Černá