29. 8. 2014   |   Recepty

Žlutý meloun v pomerančovo-zázvorové marinádě

20 min

Nízká

Suroviny

1 pěkný žlutý meloun
4 lžíce medu
6 lžic pomerančové šťávy
špetka mletého zázvoru
3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

Meloun opláchneme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé dílky (kolečka, půlměíčky, ale i na jednotlivá sousta, jak vám to vyhovuje ;-).

V misce smícháme med s pomerančovou šťávou, zázvorem a rumem. Do této marinády ponoříme ovoce a marinujeme asi hodinku.

Pak na středně rozpáleném grilu opečeme dozlatova. Při grilování můžeme otírat zbylou marinádou. Menší kousky ovoce můžeme také napíchnout na špíz.
Poznámka

Podáváme ihned - třeba se zmrzlinou, s pikantním džemem, zakysanou smetanou ochucenou cukrem nebo jen tak. Nám chutná i k pečenému masu (samozřejmě bez zmrzliny :-D )

Autor: Daniela Svobodová

Toprecepty.cz Toprecepty.sk Topmoucniky.cz Topgrilovani.cz Topkonicek.cz