Recepty
Salát z grilované cukety s parmazánem
Cukety nastrouháme na tenké plátky - pomocí zeleninové škrabky nebo elektrického nářezáku. Dáme je do misky, zakapeme olivovým olejem, protřeseme a necháme 10 minut odležet. Potom jednotlivé plátky opečeme na rozpálené…
číst vícePikantní grilovaná polenta
Na trošce oleje osmahneme nakrájenou červenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, pak nakrájené jarní cibulky na kolečka, drobně nasekanou chilli papričku, nakrájená rajčata. Ještě chvíli smažíme a než začne cibule…
číst víceGrilovaný chřest ve slanině
Chřest oloupeme a omyjeme.Vroucí vodu osolíme, přidáme plátek citronu a polévkové koření. Přidáme chřest a vaříme asi 10 minut. Chřest osušíme. Plátky anglické okořeníme (čím kdo rád- Podravka, grilovací koření atd.).…
číst víceBalkán na grilu
Balkánský sýr vyjmeme z nálevu a dáme cca na hodinu do čisté vody, poté vodu slijeme a zopakujeme ještě jednou. Komu nevadí slanost sýru, může tuto fázi vynechat. Pak osušíme, potřeme lehce olivovým olejem a dáme na…
číst víceKuřecí prsa v pomerančové šťávě
Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko. Prsa opláchneme,…
číst víceKuřecí kapsa v alobalu
Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je dokřupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme do zhoustnutí. Pak přidáme petrželku, osolíme,…
číst víceGrilovaný pstruh na másle a česneku
Pstruha omyjeme, osolíme i ve vnitř, pořádně posypu drceným kmínem, přidám nakrájený česnek, podliju vodou a na povrch ryby dám plátky másla. Vložím do pekáče a dám do trouby na gril(popř.klasicky peču), pstruha polévám…
číst víceGrilovaný sýr Halloumi
1-Syr Halloumi nakrajame na kocky a striedame s cherry paradajkami na spizoch ktore sme namocili do vody.Trosku poolejujeme .Dame na grill alebo aj na panvicu s troskou oleja.Otacame a grilujeme do zlatista.Mozeme aj…
číst víceMaxův grilovaný hermelín
Na čtyři porce si připravíme 4 kousky alobalu velkých tak aby se do nich dal zabalit hermelín. Na alobal položíme křížem vždy po dvou plátcích slaniny, na ně dáme hermelín, posypeme kořením a zakapeme olivovým olejem.…
číst více