Recepty
Filované vepřové palce na grilu
Vepřové palce potřeme olivovým olejem a bohatě osolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě asi 30 minut uležet. Rozpálíme gril a palce grilujeme ze všech stran cca 10 minut. Grilujeme do zlatova. Poté vložíme palce…
číst víceVepřové s omáčkou ze sušených rajčat
Suroviny na marinádu smícháme v misce a potřeme jimi maso. Nechme odležet nejméně 4 oidny v chladu. Hodinu před samotným grilovanáním maso vyjmeme z lednice. Pak je ogrilujeme z obou stran a uložíme do tepla. Omáčka:…
číst vícePlátky ve sladkokyselé marinádě
Ve skleničce smícháme všechny suroviny na mariádu a dobře protřepeme. Maso nakrájíme na plátky a pečlivě směsí obalíme. Marinujeme alespoň šest hodin a poté na grilu opečeme.
číst vícePomeranče na grilu s karamelovou omáčkou
Pomeranč omyjeme a i s kůrou nakrájíme na centimetrové plátky. Na každý vložíme kávovou lžičku másla a z obou stran je ogrilujeme; přitom je průběžně potíráme máslem. Na pánvi rozpustíme cukr, až začne karamelizovat.…
číst víceLilek na grilu se sýrovou směsí
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Prosolíme a necháme v míse hodinu vypotit. Poté je na oleji v alobalové misce grilujeme z obou stran dozlatova. Ke konci lilk osolíme, posypeme sušeným česnekem a…
číst více